Jeg er en mann. Alt jeg skriver er sant.

torsdag, august 06, 2009

Jeg er ikke enig

Det er en ganske fin setning. En god ting å si. Jeg er ikke enig.

Istedetfor: Du tar feil. 

Det tenkte jeg på og har tenkt på. Jeg så noe i Aftenposten i dag som jeg ikke var enig i. Jeg ble alterert og opphisset og brukte sterke ord på twitter. Jeg lurte på om jeg skulle skrive et svar. 

Men nå tenker jeg at jeg ikke orker. 

Fordi jeg ikke er enig i verken premisset eller konklusjonen. Og fordi jeg ikke er særlig glad i debatt. Eller den type debatt. 

Jeg vil heller høre på Sånn er livet enn på Ukeslutt. I Ukeslutt konstruerer man debatter i en tabloid form for å få temperatur og konflikt. I Sånn er livet lar man istedet to motdebattanter snakke ut, uten verken en irriterende programleder eller en motdebattant. Sånn er livet er et program man kan lære noe av. Man kan få hele tankerekken til noen og så få hele tankerekken til motparten. I Ukeslutt vil du ikke få noen av delene. Bare en øvelse i tabloid retorikk. Noen er gode og behersker dette. Noen elsker også debatt. 

Det gjør ikke jeg. 

Jeg kommer ikke til å skrive et innlegg til Aftenposten denne gangen. 
Men jeg regner med at noen andre komme til å gjøre det. 

I kveld har jeg sittet med pcen ute på verandaen, lyttet til gresshoppene, mens det har mørknet rundt meg og sendt fra meg smilefjes på twitter, lagt igjen kommentarer på facebook, skrevet om Marita Fossum (som jeg leser og liker) på Underskog, kost meg, hatt det fint, følt meg som en del av noe og sendt en tanke til frmartinsen fordi jeg har inntrykk av at hun gjør sånt ganske ofte (koser seg med internettet en hel kveld). Dessuten er hun mer "Jeg er ikke enig"-typen enn "Der tar du feil"-typen.Oppdatering fredag 7. august: Martine Aurdal har svart Anne Viken i Dagbladet
Jeg er enig med Martine Aurdal i dette, og glad for at hun orket å svare. Særlig er jeg enig i at kritikken ikke er ny. Det er alltid noen som mener at det feministene gjør er feil. At feministene er for trangsynte, har for lav takhøyde er for stygge eller for pene. Alt etter som. Kritikken er alt annen enn ny.

Oppdatering lørdag 8. august: Debatten går, noen orker alltid å debattere. Anne Bitsch svarer Anne Viken i Aftenposten i dag. Ellers er det både blogger, twitter og underskog hvor man alltid diskuterer slikt som dette. Syns du debatten er kjedelig - kommer denne oppsummerende og presise påpekningen fra fjordfitte.

6 kommentarer:

Ondekvinner sa...

Åh, dette var fint å lese nå. Jeg har det på samme måte. Før var jeg ganske glad i sånne sverdhugg. Nå er jeg mer på at kan vi ikke alle være litt rause og ikke så strenge hele tiden. Det er så soul-sucking.

Lindkvist sa...

Ja, nettopp. Kanskje vi blir voksne?

Men henger dette sammen med at du sluttet å blogge?

Ondekvinner sa...

Haha, gurimeg, ja, vi blir voksne og rundere i kantene. Skulle en trudd! (og, ja, henger litt sammen med bloggslutt, liker desto bedre blogger som både har snert i kritikken, men allikevel en åpen og nysgjerrig tone - f.eks. allerede nevnte martinsen).

Lindkvist sa...

Ja, Martinsen, er en av de beste bloggerne jeg vet om. Også er hun en slag allroundblogger. Hun skriver om veldig mye forskjellig på en fin måte.

Mihoe sa...

Vel talt Lindkvist!

Anne Mette Lie sa...

Veldig bra!