Jeg er en mann. Alt jeg skriver er sant.

onsdag, august 05, 2009

Skriveprosess

Dette har helt sikkert noe med enkel psykologi å gjøre. På fredag ettermiddag da jeg skal ta fri fra skrivejobbing for å rydde og klargjøre huset til selskap/fest på lørdag - sniker jeg inn en time jobbing med romanen. Men da jeg tirsdag har hele dagen til kun romanjobbing og jobber hjemme, da sniker jeg meg til å tømme oppvaskmaskinen (fortsatt oppvask etter lørdag), fylle den, sette på en ny, tømme den, vaske klær, brette sammen klær fra tørkestativet. 

Hvis dette fungerer hver gang bør jeg altså stå opp med tanken: i dag skal jeg vaske hele huset. Og slik få kjempelyst til å sette meg ned for å skrive. På den andre siden vasket jeg aldri huset da jeg hadde eksamen. Noe mange påstod var et utbredt syssel.

3 kommentarer:

MaikenNylund sa...

Eg trur ikkje hjernen lar seg lure av noko så voldsomt som å vaske heile huset. Men det slår meg at om ein kanskje byrjar i det små (oppvaskmaskin, brette klær osv.) og sakte men sikkert bygger seg opp vil det kanskje gå. All lukke!

Underwood sa...

Du har helt rett. Det er akkurat på den måten det er. Og når du nå vet det, vet du jo også hva som skal til for å tenne skrivelysten.

Lindkvist sa...

Hmmm... jeg er ikke sikker. Hvis jeg vet at jeg vet klarer jeg ikke å lure meg selv. Dessuten ville jeg aldri finne på å vaske hele huset.