Jeg er en mann. Alt jeg skriver er sant.

mandag, mai 25, 2009

En innmari viktig debatt


Jeg har registrert at det er veldig mange som er opptatt av debatt. Det er hele tiden viktig å diskutere. Media mener debatt er innmari viktig, politikere snakker hele tiden om hvor viktig debatt er og Fritt Ord? Uansett: det er kjempeviktig å diskutere. Er alle like mye verd? Ja, særlig. Vil vi ha handicappede barn? Nei, selvsagt ikke. Jo mer sårende og sjikanøst man snakker om andre, jo mer presse blir det. Da blir det hele kjempeartig. Nesten som sirkus. La oss skape litt baluba dere!

 

Jeg har en sak som er kommet i skyggen av mye annet. Man diskuterer hele tiden hvorfor kvinner er så innmari dumme og hvorfor de ikke passer mer på barna. Hva med å gå rett til sakens kjerne: Stemmerett for kvinner. Det er fortsatt ikke gått hundre år siden vi innførte den og er vi egentlig fornøyd med ordningen? Skjedde ikke det hele litt for kjapt? Var vi klar over alle konsekvensene? Ble samfunnet bedre? Her har vi en virkelig herrlig og politisk ukorrekt sak. Vi trenger bare noen som kan fronte kampanjen, men det blir neppe vanskelig å finne. Forslag til slagord: Nok er nok. Ta stemmeretten tilbake fra kvinnene nå! I forlengelsen må selvfølgelig kvinner ut av styre og stell også, men hvem vil egentlig savne Erna Solberg, Karita Bekkemellem eller Siv Jensen? Jeg bare spør.

 

Tenk alle de herrlige kronikkene Knut Olav Åmås kan trykke. Tenk på alt Nina Karin Monsen kan få mene. Tenk de bekymrede kommentarene Frank Rossavik og Jan E. Hansen kan få skrive. Og tro hvem Francis Sejersted kan gi prisen sin til til neste år? La alle religiøse komme til orde. Der er det mange som mener at mannen er overlegen kvinner. Og hvis vi kjenner etter: hvem mener egentlig ikke det?

 

La oss gå tilbake til de gamle grekerne, kulturens vugge. De hadde demokrati de. For menn – ikke for slaver og kvinner. Siden vi ikke egentlig har noen slaver i Norge i dag kan vi ta stemmeretten fra de fargede med det samme (ja, dere skjønner jo hvem jeg mener). Det er uansett de som stort sett gjør slave-arbeidet her til lands. (Ja, og kvinnene da.)

 

I dag tar alle stemmerett for kvinner for gitt. Man tenker at det er en selvsagt rett. Nærmest en menneskerett. Hvis vi ikke tar denne debatten nå, kan det blir for sent! Det haster. Hvis vi ikke gjør noe for å stoppe dette nå, kan vi risikere at stemmerett for kvinner er like vanlig som… Tja: homoekteskap om hundre år?


(Baksida av Klassekampen i dag mandag 25. mai 2009)

Ingen kommentarer: