Jeg er en mann. Alt jeg skriver er sant.

onsdag, februar 21, 2007

På jakt etter mannligheten

Mange menn føler at dagens samfunn ikke lar dem få dyrke sin mannlighet. De nye moderne mennene er opptatt av å ta vare på seg selv, stelle hud og hår samt glede seg over moter og trender. De spiser sunt, de trener kroppen sin og de ønsker å ta seg best mulig ut. Dessverre finnes det en del andre menn som motarbeider dette og som ønsker å så tvil om deres seksuelle legning, eller kalle dem feminine. Dette er selvsagt misunnelige menn som mangler den nye mannligheten. De nye mennene opplever at de gamle mennene, la oss kalle ham Steinaldermannen, motarbeider deres frigjøringsprosjekt som er å finne og dyrke mannligheten.

Den Nye Mannen kjøper rådyre italienske designersko til en pris vi ikke tør sette på trykk i denne avis, og han går med dem i snøen. Ja, tenk i snøen! Han vet det er kaldt, men han fryser litt ekstra for mannligheten. Dette er de nye mennene og dette er det nye manneopprøret. Dette er den nye friheten. Friheten til å putte sin lekre, nypedikyrte mannefot i en rådyr skinnsko, og gå i snøen. Er det ikke fantastisk!

Menn har vært fratatt sin indre mannlighet lenge nå. Det er på tide den norske mannen følger etter. Se på mennene i Italia, se på dressene og skoene deres! Det kaller vi frihet. Dette er den nye kampen. En lekker sko i snø, det er en nyhetssak verdt en avisforside!

De nye mennene er ikke alene, vi er mange som støtter deres kamp for den nye mannligheten. Det er liksom typisk norsk å ikke dyrke mannligheten. Ta de norske filmene. De hadde vært mye bedre hvis menn var litt mer som menn i for eksempel Fellinis filmer. Tenk, det hadde vært noe. Men neida, det vil ikke menn være, de vil være tykke og dumme og gå i stygge og praktiske klær. Nå er det slutt på det! Menn har fått nok! Menn skriker og roper og protesterer. Menn vil bli dyrket som objekter. Menn vil bli kløpet i rompa av kvinnelige middelaldrende sykepleiere. Menn vil bli plystret etter når de går forbi en kvinnearbeidsplass. Hvorfor, spør Den Nye Mannen, er det ingen som plystrer etter meg, før han sklir i snøen, han blir liggende og vri seg, kanskje fryser han i hjel. Men han vet at han ofret livet for en god sak. Siden vi tross alt ikke ønsker at menn skal dø i kampen for den nye mannligheten oppfordrer vi dem til alltid å ta drosje. Ja, vi vet det er dyrt, men heldigvis tjener jo menn så godt. Og om alle menn begynte å ta drosje så ville byen bli mye tryggere for oss alle.

(Baksida av Klassekampen i dag)

6 kommentarer:

Fjordfitte sa...

Ja! Jeg støtter denne kampen! I snøen, i Alpene, i Romas gater og smug! Å fryse ihjel for mannligheten sin, det er virkelig frihet. Jeg er også overbevist om at det bor en liten Marcello Mastroianni i ale menn, en Marcello som vil ut. I den norske mann er han bare så forferdelig innestengt og undertrykt.

Lindkvist sa...

Ja, ikke sant. Det er bra norske menn endelig begynner å skjønne hva frihet er. Hvor de skal sette inn kreftene. Hva som er den virkelige kampen.

Anonym sa...

....det er ikke lett å ta dette alvorlig,men det er kanskje ikke meningen...? Skal den fremtidige,reformerte mann bruke masse energi på utseende og kroppspress...? Den virkelige kampenblir å ha mot til å gå barbeint i italienske designsko til 20000kr i februar...Og da er jeg Mann...Alle disse kravene har jo plaget kvinner i århundrer...Vi må lodde dypere....
Eller er det jeg som ikke catcher ironien...? dumme meg da....Finnladen

Lindkvist sa...

Ironi og satire kan jo være veldig vanskelig noen ganger.

Anonym sa...

Grunnen til at italienerne går med dyre sko, er at de ikke har snø. Men så er de jo også mye mer feminine enn oss nordmenn.

Det ligger mye potensiell empiri i disse observasjonene.

Anonym sa...

Ofte når HipHop'ere blir konfrontert med kvinnesyn og verdier i sine låt-tekster,griper de til slike avanserte bortforklarings-modeller,"hei,dø,chilln'a...klart vi ikke mener det,skjønner'u ikke ironi eller,har'e stoppa helt....,det var ironisk ment!".Klabert det.Hvordan kunne jeg undervurdere dem..Men feminisme har jo også en intelektuell side.Jeg lurer på hvordan kontakten er mellom mannsrolle-reform-miljøene og feministiske miljøer.Det burde da ikke være en "vollgrav" i mellom dem.Feminister og maskulister ved samme bord...Eureka? Finnladen