Jeg er en mann. Alt jeg skriver er sant.

mandag, juli 17, 2006

Oslo Litteraturhus

Lindkvist forsøker å holde angsten på avstand ved å skrive en ny post på bloggen. Dersom Lindkvist hadde vært litt raskere på Lindkvistlabbene sine ville denne posten ideelt sett blitt lagt ut fredag 7. juli. Men Lindkvist nøler og er i sitt rette element.

Altså Litteraturhuset i Oslo åpner høsten 2007, men hadde en liten føråpning eller sommerfest torsdag 6. juli. Englegården var kjapt ute for å melde om denne begivenheten.

Lindkvist fikk ikke med seg alle lovordene Francis Sejersted og Aslak Sira Myhre helt sikkert kom med under åpningstalene, da Lindkvist i sin forflytning fra Nord til Sør, fra Verdens minste sted til Hovedstaden holdt på å glemme hele festen. Heldigvis sjekket Lindkvist den syvende sansen, oppdaget at hun skulle på fest og syklet optimistisk avgårde.

Lindkvist fikk imidlertid med seg opplesning med Olaug Nilssen som skulle presentere selveste framtida ifølge Sira Myhre, opplesning med Dag Solstad, som på et vis skulle presentere fortida, noe Sira Myhre innså var en noe mindre heldig innledning og derfor la til at Dag Solstad hadde vunnet x antall litteraturquizer under Norsk Litteraturfestival. (Vi har tidligere spurt: er man dermed en del av kultureliten?) Og det var sang med Lars Lillo Stenberg som kanskje skulle presentere 80- og 90-talls nostalgi?

I motsetning til under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer, hvor mange sier at at "alle er der", kan man vel denne kvelden si at under 50 prosent var der. Resten befant seg helt sikkert på ferie et annet sted. Det betyr ikke at festen ble noe dårligere enn den grunn. Og om Lindkvist kom sent, gikk hun i hvert fall ikke hjem tidlig.

Når det gjelder den reelle åpningen av Litteraturhuset er forventningene skyhøye. Det er nesten så man blir litt optimisitisk. Litt sånn glad. Man smiler kanskje til og med, litt sånn forsiktig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oh baby,
....keep on smilin',
Cause when you're smilin'...
The whole world smiles with you

Jorunn Solli sa...

Jeg gleder meg også vanvittig til åpning av et Litteraturens Hus; og så i selveste Wergelandsveien. Det er ikke til å tro. Jeg kommer til å frekventere huset sånn at også jeg blir bedt på fest :-) Fant for øverig lenken til deg i Raknerudvillaen.

Mariann sa...

Takk for sist! Og takk for lenke! Forresten kan man fint lenke direkte til en post, klikk bare på klokkeslettet, og enkeltpostens adresse vil åpenbare seg!

Lindkvist sa...

Mariann: Selv takk for sist. Og takk for opplysning, det har jeg nå endret. Og det visste jeg jo egentlig. Eller burde visst, men hmm.. jeg fikk det visst ikke til første gangen. Er det rart jeg har (internett)angst.

Mariann sa...

Ingen grunn til angst, du er ikke den første som har plundret med det der, for å si det sånn! :)M

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.