Jeg er en mann. Alt jeg skriver er sant.

torsdag, juli 13, 2006

Angst o angst

Jeg hadde tenkt å skrive om porno. Jeg hadde tenkt å skrive om heteronormativiteten. Jeg hadde tenkt å skrive om skjenkereglene i Oslo (som irriterer meg). Alt dette får jeg komme tilbake til. I dag skriver jeg om angsten. Jeg er ikke redd for å fly. Jeg er ikke redd for å ta heis. Men jeg kjenner en krypende angst for ting jeg ikke behersker eller kan noe om. Det er ganske mye jeg ikke kan noe om, men to områder peker seg ut. Det ene er tekniske ting, særlig knyttet opp mot noe jeg trenger og bruker, nemlig PC og internett. Det andre er praktiske ting, ikke alt av prakiske ting, men type: oppussing, snekring, henge opp lamper og andre kompliserte aktiviteter. Det finnes mennesker som behersker disse to områdene suverent. De vet sikkert ikke like mye om samtidsteater som jeg gjør. Men de har antakelig ikke like stort behov for samtidsteater som jeg har for hyller, lamper og en PC som fungerer. Slik er det å ha marginale interesser.

Jeg skal ikke si hvor lenge jeg har innehatt leiligheten jeg nå bebor, men det er fortsatt en del forskyvninger som gjenstår for at leiligheten skal fungere optimalt. En del elementer i leiligheten bør bytte plass. Dette har stoppet opp grunnet angsten. PC med tilhørende arbeidsbord skal inn i et annet rom, det andre rommet har ikke internettuttak. Lenge trodde jeg løsningen var å få et hull i veggen. Jeg deitet både snekkere, elektrikere og sivilingeniører og sa drømmende at jeg ønsket meg et hull i veggen. De trodde det var en metafor for frihet. Noe jeg ikke stiller meg negativ til. Altså frihet.

Det var ei venninne som kom opp med det strålende forslaget: trådløst nettverk. Jeg kunne egenhendig dra ut og kjøpe nettverkskort og router, lett som bare det! Dermed følte jeg at jeg hadde tatt et stort skritt i riktig retning. Jeg hadde det som skulle til. Det var bare å installere det. O angst. Der kjenner jeg det. Vil jeg klare det? Jeg vet ikke. Jeg har ikke prøvd ennå. Men jeg tror tida nærmer seg. Jeg tror jeg kanskje skal åpne pakken og lese bruksanvisningen. Allerede i dag. Eller i morra.

4 kommentarer:

Lindkvist sa...

He-he. Og takk.

Ja. Jeg tror (trodde) at hvis man bare var direkte og sa ting rett ut (jeg kommer tross alt fra Nord-Norge) så var det ingen som kunne misforstå. Men det kan virke som noen (menn) alltid tolker det andre (kvinner) sier. (litt kjønnsgeneralisering der - men bare i parantes)

Uansett er det sikkert lettere å finne en deit som fikser å sette opp trådløst nettverk. Enn en som behersker frihet. (Eller hvordan var det nå igjen?)

Anonym sa...

Kjenner du ikke noen vaktmester?

Lindkvist sa...

Tenker du på den samme vaktmesteren som jeg tenker på? Og i såfall tror du denne vaktmesteren kan tenke seg å sette opp trådløst nettverk for meg?

Anonym sa...

*ler*
hei lille prinsesse. :)
Fått opp nettverket enda?
Hvis ikke er jeg inmari god på boring og sånt og kan flytte kontorpulten din inn på det rommet du vil ha det. :)Når du ikke har angst for å låne ytterklærne til folk en iskald sommerkveld i nord skal du heller ikke ha angst for å spørre om hjelp!*ler Ring meg du..:) klem fra Håkon