Jeg er en mann. Alt jeg skriver er sant.

lørdag, juli 10, 2010

Tre uker til termin

Huset er et stort kaos. Den nye vogna står står midt i oppussingsstøvet - må ristes og støvsuges. Alle småtingene som ikke ble ryddet unna må også tørkes støv av. Nav-søknaden må sendes. Vanlige folk med vanlige jobber har vanligvis permisjon fra nå av. Papirene fra selvangivelsen må ryddes. Alt må ryddes. Stabler med bøker inn i bokhylla. Skittentøyet tårner seg opp i store hauger. Det nye barnetøyet skal også vaskes før bruk. I morgen kommer gjester. Kontoret er midlertidig i stua og må ned til kontoret som har vært stengt grunnet oppussingen i rommet utenfor. Og se der ja, alle selvangivelsespapirene som flyter. Og jeg går opp og ned trappene med mine fjorten ekstra kilo og roper av og til au, eller raper, og har halsbrann. Og leter etter Fødselsboka som jeg fikk i posten for en stund siden og da tenkte jeg skulle vente med å lese, og finner den ikke. Finner en gammel spalte fra Klassekampen 2008, med forsidehenvisningen: "Det er langt bedre at min mann gjør mer husarbeid enn meg, enn omvendt." Ja, det er jo det. Men selv han har sine begrensinger. Jeg koser meg med et glass nyco (halsbrannen!) spiser mer is enn jeg noen gang har gjort før (halsbrann). Rydder litt her og rydder litt der uten at det virker som resultatene er særlig synlige. Lager lister for å få en følelse av kontroll. Bør jeg pakke sykehusbagen nå? Og nevnte jeg at jeg egentlig skal skrive en roman?

4 kommentarer:

Avil sa...

Haha, eg husker at Nyco var knall.
Du treng nesten ingenting med på sjukehuset, for du skal vel bli til dagen etter uansett, og barnefaren (eller andre) kan hente hentetøyet og det du ellers måtte sakne. Tannbørste er lurt.
Lukke til!

Lindkvist sa...

Takk Avil - det er alltid lurt å lytte til erfarne fjellfolk.

martineaurdal sa...

Nei, pakking gjør ventetida kortere og sykehuset mer behagelig! Mine tips: Pysjbukse, joggebukse eller liknende - for å skjule de lekre sykehustrusene når du skal bevege deg utenfor senga. Kamera - for at babyen skal få se seg selv, når hin blir større. Jeg savnet hårstrikk - for å holde håret unna under fødselen, husket børste. Klær til å dra hjem i - for både baby og deg. Snop til deg og niste til far, som ikke får deilig sykehusmat. Bok: Èn holder, jeg tok med fem og tok med de fleste uåpnet hjem. Lykke til!

Lindkvist sa...

Takk for tips Martine, det er sikkert enda lurere å lytte til erfarne og ferske fjellfolk - som nettopp har vært der selv. Tror jeg skal pakke en liten bag. Spørs om jeg klarer å bare ta med én bok, har en tendens til å alltid ha med flere bøker enn jeg trenger/klarer å lese. (Men tenk å bli fri for bok! Det hadde jo vært verre.)