Jeg er en mann. Alt jeg skriver er sant.

torsdag, februar 28, 2008

Fett nummer 1 - 2008


Fett 1-08 er ganske snart i salg, og du er hjertelig velkommen til å smuglese bladet tirsdag 4.mars. Mono i Oslo er stedet, tidspunktet er kl.20. En perfekt oppvarming til konserten med den japanske trioen Nissenenmondai, som begynner samme sted kl.22.

Fett 1/08 kommer altså ut idet årets store feministiske happening - Ladyfest - dras i gang i Oslo, Bergen og Tromsø. I bladet gir vi deg hele historien bak det verdensomspennende konseptet Ladyfest, og vi forteller hvorfor Trondheim har valgt en annen vri på 8.mars-feiringa.

At vi også kommer ut like etter at Likelønnskommisjonen har lagt fram sin rapport, lar vi heller ikke gå upåaktet hen. Fett gir leserne harde fakta om lønn og kjønn, ser nærmere på lavtlønnede kvinner på filmlerretet og funderer over sammenhengen mellom moderne kjønnsroller og kapitalisme.

Dessuten diskuterer vi feministisk performance, nyleser 70-tallsklassikeren Kvinne, kjenn din kropp, møter tre kvinnelige studenter i Liberia, diskuterer svart feminisme med Patricia Hill Collins, portretterer litteraturprofessor Irene Iversen, og presenterer utdrag av Alison Bechdels selvbiografiske tegneserie Husfred.

Velkommen!


Ladyfest

Ingen kommentarer: