Jeg er en mann. Alt jeg skriver er sant.

onsdag, desember 12, 2007

Ønskeliste jul (en tradisjon)

Etter at jeg postet ønskeliste i anledning jula i fjor på denne tida. Tenkte jeg at jeg måtte gjøre det samme i år. Iallfall etter å ha talt opp og sett hvor mange av ønskene som er blitt realisert.

Riktignok har ingen gitt meg verken den japanske moteboka Fruits, ei heller en stor tiliters kasserolle. Ingen har gitt meg ny PC eller knivsliper, men jeg har klart å skaffe meg det selv. I tillegg har jeg skaffet meg egne visittkort etter tips i kommentarfeltet. Jeg har lagt til statcounter etter tips i kommentarfeltet og kan telle leserne mine. Vi har hatt bloggtreff. Lotten har begynt å blogge igjen. Så da er det bare for Fjordfitte og avlive den kuksure myten kvinne-er-kvinne-verst samt at de begynner å produsere p-piller for menn så er vi vel nærmest i boks? Iallfall var dette så oppløftende at jeg slår til igjen.

Ønskeliste for jula 2007

- ørevarmere
- Kunstbøker: Sophie Calle og Cindy Sherman.
- Etui til brillene mine (fint).
- Dobbel smørbrødgrill.
- Bok: Maken av Gun-Britt Sundström
- Svarte skinnhansker (mistet de fine jeg hadde!)
- Svart genser (mistet den også!)

Du er nå kanskje overrasket (eller kjedsommelig irritert) over det materielle preget disse ønskene har. Dette er jo kun konkret og slettes ikke miljøvennlig. Ikke er det ironisk eller satirisk heller. Hvordan skal dette ende? Har suksessen gått Lindkvist til hodet? Har hun kastet seg på forbrukskarusellen?
Vel - ikke vet jeg. Men jeg kan forsøke å komme opp med noe litt mer oppfinnsomt og apellerende (eller blogginternt - som det også kan kalles.)

- At Fjordfitte åpner kommentarfeltet sitt igjen. Å som jeg lengter etter å skrive: He-he. Eller: Bra med utropstegn bak. Sukk.
- At noen arrangerer ny feminist-blogg-øl snart. Hvem har egentlig ansvaret? Noen fikk det engang? Var det Drusilla? Var det Christin Aamodt? Kan det egentlig være Vampus sin tur? Jeg er ikke sikker. Men noe går fryktelig langsomt i de feministiske bloggerkretser om dagen. Trenger vi at Tiram som i sin tid inviterte til Damebloggøl kommer på banen igjen?

23 kommentarer:

lotten sa...

Jeg ønsker meg bloggøl med Fjordfitte til jul. Og siden jeg snart har bursdag, make it a blogdate. Hoho!

PS: Det er Dru sin tur til å samle damene.

Anonym sa...

Puh, da slipper jeg å ta ansvar. Men jeg er gjerne med på feministisk bloggeøl! Nesten når som helst:)

(Skift til WordPress! Så slipper jeg å lenke til Tiramteatret på denne måten ...)

Lindkvist sa...

"Men noe går fryktelig langsomt i de feministiske bloggerkretser om dagen". Var det virkelig jeg som skrev det? Og hvor er den påfølgende setninga: "Eller så er det slik at alle feministblogger er så opptatt med viktige ting at ingen har tid til å drikke øl. Langt mindre arrangere bloggøltreff."

Lindkvist sa...

Lotten: Jeg vil også være med! (På deit med Fjordfitte)

Og hvis du sier det er Dru så får jeg tru det da.

Tiram: Skifte til WordPress? Det høres alt for ouoverkommelig ut for en som ikke engang får til å skifte det j... bildet der på sida.

Anonym sa...

Lindkvist, det er kjempeenkelt -- Virrvarr forklarer alt, også hvorfor! :)

(Tiramteatret »)

Anonym sa...

Yes, sir. Jeg er henne. Det stemmer forsåvidt at man er opptatt med langt mer presserende, men kjedelige ting. Når tror dere det passer, ladies?

Flopsy sa...

Feminist-bloggøl hørtes stas ut. Kunne veldig gjerne tenkt meg å vært med på det, men sånt er ikke så greit når man befinner seg her ute i havgapet. Det får bli kakao og storm fra nordvest i stedet...

Anonym sa...

Romjulsøl?

(Tiramteatret »)

Anonym sa...

Åh, har dere pleid å ha feminist-blogger-øl før? Så genialt! Det har jeg veldig lyst til å være med på, om det ikke er for spesielt innviterte, da (c;

Og ja- jeg har mange fine løsninger på Blogger-problemet, det er enkelt og trivielt å fikse. Tiram og jeg er vel geek-feminist-bloggerne. Ganske fint ^.^

Lindkvist sa...

I utgangspunktet er jeg positiv til både romjulsøl, januarøl og februarøl. (Med fare for at jeg kanskje ikke kan likevel, og derfor litt redd for å foreslå noe.) Er det ikke intitiativtakerens privlegium å få lov å velge dato?

Og Virrvarr du får helt sikkert komme bar du kan din feministiske trosbekjennlese.

Anonym sa...

Yay! Hm- en sånn trosbekjennelse burde egentlig noen blogge :D

Lindkvist sa...

Virrvarr: Jepp. Fjordfitte? Er ikke hun vår ledestjerne og dronning? Eller er det Drusilla?

I sin tid var det noen som kalte de ledende feministbloggerne for Hjorthens Harem. Kan du skjønne det? Liksom en mann og en flokk damer og vips er han lederen, liksom. Typisk ikke særlig bra ting å si. Dessuten har jeg mitt eget harem. Det har Lotten også tror jeg. Og det med Hjorthens harem var uansett før min bloggtid. Og jeg tror Hjorthen prøvde å auksjonere bort hele haremet. Og at Fjordfitte kjøpte seg selv! (Men alt dette står et eller annet sted langt nede i et av kommentar-feltene til Hjorthen så det kan bli litt vanskelig å finne det. Dvs ikke alt, noe står helt andre steder. Og hvis man tilbakespore alt er det mulig man vil forsvinne inn i bloggosfæren i månedsvis.)

Anonym sa...

Jeg tror Fjordfitte og Drusilla er litt sånn overlappende på dronning-tittelen. Men Fjordfitte er definitivt den som vil skrive den saftigste trosbekjennelsen, så vi sender den utfordringen videre til henne :D

Hjorthens harem? Det er ganske drøyt, da! Alle disse mysiske metabloggintrigene. Jeg tror jeg har vært en del av Tirams harem. Har jeg ikke det, Tiram? *ser for seg selv i gjennomsiktig magedanserkostyme*
Uff, absurd (c;

Lindkvist sa...

Jasså? Tirams harem? Hvordan er opptakskriteriene der?

For meg må gjerne Fjordfitte skrive en feministisk trosbekjennelse (evt Den Feministiske Trosbekjennelsen). Ja, gjerne gjerne. Men tipper Drusilla også kunne kommet med en god en der.

Anonym sa...

Jeg ante virkelig ikke at jeg hadde hatt noe harem på noe tidspunkt? Hmf, ingen forteller meg noe ...:\

Jeg blånekter forøvrig å skrive under på noen trosbekjennelse, feministisk eller ei! I hvert fall anna enn en rein ordboksdefinisjon:

1) teori om politisk, økonomisk og sosial likestilling mellom kjønnene
2) organisert arbeid for kvinners retter i arbeids- og samfunnsliv, særlig om en bevegelse på 1800- og 1900-tallet som arbeidet for kvinners likestilling og frigjøring

Men jeg vil fremdeles svært gjerne drikke feministisk øl:) Hva sier du, Drusilla -- når skal vi? :)

(Tiramteatret)

Lindkvist sa...

Ha-ha. En trosbekjennelse var nå mest en spøk. Kanskje jeg skriver en selv hvis jeg bare blir ferdig med denne skyttergraven.

Men feministisk øl, ja.

Avil sa...

Eg er berre her for å seie at eg har kjøpt boka di til mor mi til jul. Alle feministblåggarar bør gje ut bøker, for då er det så lett å kjøpe gåver til mor mi.

Ho er ellers den einaste av oss (altså av meg og mor mi) som har fått kudos frå Fjordfitte.

Så då må boka di klårt slå an.

De kan elles berre sitte der inne i hovudstaden og drikke øl. Nokre av oss har verkeleg betre ting å gjere. *surtristsnurtlandsens*

Anonym sa...

Tiram: Det er Jokke, Brage og meg som er haremet ditt, skjønner du vel. Jeg ser best ut i haremsdrakt, men Brage er mest populær :D

Ellers- trosbekjennelse er nok litt feil ord, ja. Feministbloggermanifest er bedre ^.^

Lindkvist: Ellers leste jeg meg ganske langt utti boken din på Tronsmo før jeg kjøpte den. Til meg selv, fordi det er det beste (c;

Lindkvist sa...

Avil: Ja, det er vel heller ikke slik at alle som ikke bor i Oslo bor på samme sted. Så du kan kanskje ikke drikke kakao med Flopsy heller?

Avil sa...

:ropert: Flopsy!

Lindkvist sa...

Og så hyggelig å være julegaven til mora di. Regner med at det er liten sjanse at hun vil gå inn her og lese kommentarfeltet og slik finne ut hva hun skal få til jul. For det ville jo vært kjedelig.

Virrvarr: Hyggelig å også havne i din bokhylle.

Anonym sa...

Virrvarr: Jeg trur fremdeles ikke jeg skjønner hvordan dette haremet har oppstått, eller hva jeg har gjort for å fortjene det? Men for all del, jeg beholder det gjerne:D

Veit forresten Brage og Jokke at de er med? ;P

(Tiramteatret »)

Anonym sa...

Tiram: De har dekknavn og sikkerhetslinje :D