Jeg er en mann. Alt jeg skriver er sant.

fredag, august 24, 2007

Kjendisfest

Du skjønner du er på kjendisfest når følgende samtale finner sted:

Dame:
Gratulerer med bok.

Lindkvist:
Ja, jeg har faktisk fått en femsiders reportasje i Magasinet i dag.

Dame:
Å, vi kjøper ikke Dagbladet og VG, så det har jeg ikke sett.

Lindkvist: (forsøksvis ironisk)
Ikke jeg heller, bare når jeg er der selv.

Dame:
Det gjør vi også.
(Lavt, konspiratorisk)
Da kjøper vi til og med Se og hør.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig kjekt med bokutgivelse og hederlig og hyppig omtale - gratulerer :)

Lindkvist sa...

Tusen takk.

Anonym sa...

Boka e bestilt, spennende å følge med ka ungdomma fra bygde får tell! Og når man i tillegg godt huske engasjement og fortellerkunst fra tidlig ungdom ( les: som norsklærar!) så syns eg du e tøff som gjør det du gjør. Løkka tell! Gler meg tell å få boka i posten fra nettbokhandelen :)

Lindkvist sa...

Takk Ragnvald. Det er jo hyggelig at dere der "hjemme" også følger med. NB det blir opplesning fredag 23. november på Finnsnes. Da er det nemlig Nordnorsk Bokdag og mange nordnorske forfattere som skal lese. Velkommen da!

Anonym sa...

Vel, hvis man forsøker å utfordre kjønnsstereotypier ville jeg funnet det ørlite problematisk å stille opp på polert piknik i regi Dagbladet for å snakke om hvor frigjørende når kvinner sier "jeg er kåt", ah hvor lei man blir den reprisen.

sn

Lindkvist sa...

Åh? Hvor mange ganger har du sett det da?

Anonym sa...

Var det ikke akkurat det Rosa Prosa handlet om - vi vil skape nye fortellinger om kvinners måte å være kåte på, nyansere bildet - men så ender man ved å stille opp i magasinet med falske trutlepper i bassenget, og bare bekrefte stereotypiene. Kan hende tekstene dine forteller noe annet - men jeg finner det ikke lenger særlig frigjørende at kvinner benenver kjønnsorganer eller hvor kåte de er. Er mettet.

sn

Lindkvist sa...

Nå så ikke jeg Rosa Prosa oppslaget i Dagbladet. Men har hørt at mange (også de medvirkende forfatterne i Rosa Prosa) ikke var fornøyd med oppslaget der. Når det er sagt kan jeg selvfølgelig være misfornøyd med oppslaget i Dagbladet/Magasinet for å bare fokusere på en side av tekstene. Ingressen som sier "Møt en dame som er kåt hele tida." tolker jo Jeget i tekstene - så ingen av oss som stiller opp sier jo noe slikt. Selv om ingressen kanskje kan virke slik.

Som debutant som vil komme ut med boka si, syns jeg det ville være rimelig dumt å si nei til et oppslag i Magasinet.

Og skal man si noe om mannlige og kvinnelig kjønsstereotypier så er det jo nettopp slik at menn får langt mer oppmerksomhet og er langt oftere i media enn kvinner. Så får man høre at kvinner sier nei. Og hvorfor sier kvinner nei? Jo fordi de er redde fordi de alltid får kritikk.

Så jeg vil i hvert fall ikke bli slik. Jeg sier ja, jeg forsøker å styre det dit jeg ønsker. Og så blir det ikke helt slik, så er det likevel bedre enn ikke noe. Tror jeg.