Jeg er en mann. Alt jeg skriver er sant.

torsdag, januar 29, 2015

Kjære sportsjournalister

Mens dere er opptatt av å skrive om alt som kommer ut av Northugs ulike kroppsåpninger, blir folk drept i verden for å tegne en tegning, eller fordi de er født i feil land, i feil kropp med feil kjønn eller seksualitet. 
Tenk at i dag kan norske kvinner ytre sine meninger, når de bare for få år siden måtte tie i forsamlinger. Tenk at i dag elsker vi håndballjentene våre når de tar gull, mens man tidligere mente idrett ikke var for kvinner. Frigjøringskampen har reddet norske kvinner? Nei, det finnes fortsatt norske kvinner som ikke har eierskap over egen kropp. Hva vil dere gjøre med det sportsjournalister?

Dere raser når Brann må rykke ned, men hvor var de sinte innleggene fra sportsjournalister da fetteren til tvangsutsatte "Fatima" fra NRK Brennpunkt voldtok henne? Vil det dukke opp frustrerte debattinnlegg fra ressurssterke sportsjournalister etter kronikken fra ”Aisha” som etter familiens ønske fikk fastlegen til å sjekke om hun var jomfru som fjortenåring? Det er snakk om norske kvinner og barn.
Mens dere kan snakke offentlig i riksaviser om hvordan det står til med Northugs kropp, Northugs kne, Northugs slim og Northugs promille, risikerer kvinner å bli slått ned til blods for å i det hele tatt tenke tanker om blod, kropp og promille. Mens dere kan diskutere kjendisfetisjer ved middagsbordet, og samtidig le av det, risikerer andre å bli jaget etter med kniv kun fordi hun hang opp plakater av en halvnaken Brad Pitt på jenterommet.
Dette er en uendelighet av viktige problematikker og saksområder som behøver en sterk dose journalistikk fra kvinner og menn uansett bakgrunn. Kjære sportsjournalister, er det virkelig riktig å bruke så mye spalteplass i hver eneste nyhetssending og hver eneste avis på sport og Northug, når det skjer så mye virkelig viktig i landet vårt, i verden?

PS Synes du teksten virker rar? Bytt ut sportsjournalist med feminist. Eventuelt også Northug med Knausgård og vips: du har en helt vanlig sak i norske medier. 
(Baksida av Klassekampen torsdag 29. januar 2015)

Ingen kommentarer: